Recept na havajské bagetky se šunkou a sýrem

Drobné slané pečivoPředkrmySendvičeSnackyStudené předkrmy
Zapečené bagety

Havajské plátky se šunkou a sýrem se skvěle hodí pro malé pohoštění přátel a známých.

Příprava

  • Příprava: 15 minut
  • Pečení: 35 minut
  • Celkem: 50 minut

Ingredience

  • Olej ve spreji
  • ½ šálku másla
  • 1 cibule, mletá
  • 3 lžíce dijonské hořčice
  • 1 lžíce máku
  • 2 lžičky worcestrové omáčky nebo více podle chuti
  • 12 kusů sladkých bulek/baget
  • 450 g nakrájené šunky
  • 8 plátků švýcarského sýra

Postup

  1. Předehřejte troubu na 175 °C. Postříkejte zapékací misku sprejem na pečení.
  2. V hrnci na středně nízkém ohni rozpusťte máslo a na rozpuštěném másle vařte a míchejte cibuli, dokud nezměkne, 5 až 10 minut. Přidejte hořčici, mák a worcestrovou omáčku. Vařte a míchejte 5 minut.
  3. Do připravené zapékací misky naaranžujte spodní část baget. Navrch dejte 2/3 cibulové směsi. Na každou rolku přidejte šunku a sýr.
  4. Na vrstvu sýra položte vršky baget a potřete je zbývající cibulovou směsí. Mísu přikryjte alobalem.
  5. Pečte v předehřáté troubě 15 minut. Odstraňte alobal a pečte, dokud vršky rohlíků lehce nezhnědnou, 5 až 10 minut.
IngredienceRecept

© 2024 receptik.cz | Nakódoval Leoš Lang