Horký dip z artyčoků a špenátu – recept

Omáčky a dipySlané receptySnackySýrové dipySýry

Tento dip je úžasný – tak sýrový a voňavý. Pokud nemáte rádi artyčoky, nebojte se. Ani nepoznáte, že tam jsou! Jediná otázka, která může vyvstat, zní: je v pořádku jíst ho lžící přímo z misky?

Příprava

  • Příprava: 15 minut
  • Vaření: 25 minut
  • Celkem: 40 minut
  • Počet porcí: 12

Ingredience

  • 1 balení změklého smetanového sýra
  • ¼ šálku majonézy
  • ¼ šálku strouhaného parmezánu
  • ¼ šálku strouhaného sýra Romano
  • 1 stroužek česneku, oloupaný a nastrouhaný
  • ½ lžičky sušené bazalky
  • sůl a pepř podle chuti
  • 1 plechovka artyčokových srdíček
  • ½ šálku nasekaného špenátu
  • ¼ šálku strouhaného sýra mozzarella

Postup

  • Krok 1 – Předehřejte troubu na 175 °C. Lehce vymažte malou zapékací misku.
  • Krok 2 – Ve středně velké míse smíchejte smetanový sýr, majonézu, parmazán, sýr Romano, česnek, bazalku, sůl a pepř. Jemně vmíchejte artyčoková srdíčka a špenát.
  • Krok 3 – Směs přeneste do připravené zapékací misky. Navrch nasypte sýr mozzarella. Pečte v předehřáté troubě 25 minut, dokud se nevytvoří bublinky a sýr lehce nezhnědne.

Výživové hodnoty na jednu porci

  • 134 kalorií
  • bílkoviny 4,4 g
  • sacharidy 3,4 g
  • tuk 11,7 g
  • cholesterol 27,8 mg
  • sodík 315,1 mg
IngredienceRecept

© 2024 receptik.cz | Nakódoval Leoš Lang