Hrachová polévka se zázvorem

Polévky

Hrachová polévka je chuťově vynikající, lehká na přípravu a navíc chutná i dětem. Pokud jste proto do dnešního dne nad hrachovou polévkou kroutili nosem, vyzkoušejte tento recept se strouhaným zázvorem.

Mnozí konzumují polévky zcela běžně, nejčastěji před hlavním jídlem. V zimě je však důležité si dopřát opravdu chutnou polévku, která zahřeje, osvěží a v neposlední řadě i zasytí.

Ingredience

  • 1 balíček mraženého hrášku (cca 250 g)
  • 2 lžičky nastrouhaného zázvoru
  • 1 malá cibule
  • olivový olej
  • pepř
  • sůl
  • toastový chléb cca 4 krajíce

Postup

  • Do hrnce dáme olej, přidáme na kostičky nakrájenou cibuli a usmažíme dozlatova.
  • Přidáme mražený hrášek, sůl a zalijeme vodou (stačí když je voda v úrovni hrášku), necháme vařit.
  • Když je hrách uvařený, rozmixujeme ho mixérem a přidáme nastrouhaný zázvor a pepř.
  • Chvíli povaříme, odstavíme a podáváme s opečeným toastem.

Proč jsou polévky důležité?

Teplá polévka vytváří v žaludku vhodné prostředí pro konzumaci hlavního jídla, které málokdy obsahuje dostatek šťávy. Polévka tedy spustí sekreci slin a žaludečních šťáv, v důsledku čehož rozpohybuje naše střeva.

Polévky jsou také velmi vhodným doplňkem stravy pro ty, kteří mají různé zdravotní omezení. Pokud např. trpíte celiakií, případně váš organismus netoleruje kravské mléko, je právě tato polévka pro vás vhodná.

Kategorie:

Polévky

© 2022 receptik.cz | Nakódoval Leoš Lang