Recept na italskou klobásovou polévku

Luštěninové polévkyPolévkyUzeninyZeleninové polévky
polevka-2

Tato výjimečná italská polévka Vás pořádně prohřeje a naplní chutí zejména v chladných zimních měsících. Pokud nemáte po ruce špenát můžete použít kapustu a rázem vznikne kapustová polévka s klobásou.

Příprava

  • Příprava: 10 minut
  • Vaření: 40 minut
  • Celkem: 50 minut

Ingredience

  • 900 g italské klobásy
  • 1 stroužek česneku
  • 2 plechovky hovězího vývaru
  • 1 plechovka dušených rajčat italského typu
  • 1 šálek nakrájené mrkve
  • ¼ lžičky soli
  • ¼ lžičky mletého černého pepře
  • 1 plechovka velkých fazolí
  • 2 malé cukety nakrájené na kostičky
  • 2 šálky špenátu

Postup

  1. Rozehřejte hrnec na středním plameni. Přidejte klobásu a česnek. Vařte a míchejte, dokud nezhnědne, 5 až 7 minut.
  2. Vmíchejte vývar, rajčata a mrkev, osolte a opepřete. Snižte teplotu na středně nízkou, přikryjte a vařte 15 minut.
  3. Vmíchejte fazole i s tekutinou a cuketu. Přikryjte a vařte dalších 15 minut nebo dokud cuketa nezměkne.
  4. Odstavte polévku a přidejte špenát. Přiklopte pokličku a nechte špenát zavadnout. Míchejte, dokud se nezačne prohřívat.
IngredienceRecept

© 2024 receptik.cz | Nakódoval Leoš Lang