Nejlepší sezóna pro přípravu ovocných knedlíků je právě teď. Tvarohové těsto je oblíbené pro jeho rychlou přípravu a jemnou chuť.

Kynuté ovocné knedlíky – ať už borůvkové knedlíky, nebo třeba jahodové knedlíky – patří mezi sladká jídla, která jsou oblíbená napříč všemi generacemi. Připravte si báječné jahodové knedlíky.

Suroviny:

  • 1,5 vaničky měkkého tvarohu
  • 1/2 kostky másla, špetka soli
  • celozrnná hladká špaldová mouka (dle potřeby)
  • jahody

Příprava:

  • Smíchejte tvaroh s měkkým máslem a přidávejte mouku.
  • Těsto by nemělo lepit – mdrží pohromadě a dobře se s ním pracuje.
  • Nakonec vytvořte knedlíky, do nichž zabalte jahody.
  • Vložte do osolené vroucí vody a vařte 15-20 minut.

TIP: S moukou je možné experimentovat – dát půlku polohrubé nebo i hladké pšeničné mouky a zbytek špaldové celozrnné, nebo část špaldové krupice.

IngredienceRecept

© 2024 receptik.cz | Nakódoval Leoš Lang