Jak uvařit Mahi Mahi: nejlepší a nejjednodušší recept

Hlavní jídlaMinutkyRyby
  • Příprava: 5 minut
  • Vaření: 20 minut
  • Celkem: 25 minut
  • Porce: 4 porce
  • Náročnost: snadné

Ingredience

  • 1 středně velký citron
  • 4 filety z ryby mahi mahi
  • 1 1/4 čajové lžičky košer soli a další podle potřeby
  • Čerstvě mletý černý pepř
  • 2 lžíce olivového oleje
  • 1 stroužek česneku, drcený
  • 4 lžíce studeného nesoleného másla nakrájeného na 4 kousky
  • 1 lžíce nahrubo nasekaných čerstvých petrželových lístků

Postup

  • Citron nakrájejte na plátky a vymačkejte z něj šťávu. Polovinu citronu nakrájejte na tenké plátky. Ze zbylé poloviny odšťavněte šťávu, mělo by vám zůstat asi 1 a 1/2 lžíce šťávy; obě dejte stranou.
  • Okořeňte mahi mahi. Osušte mahi mahi papírovými utěrkami. Celé tělo ochuťte 1 lžičkou soli a několika zrnky pepře.
  • Mahi mahi opečte na pánvi. Na velké litinové pánvi nebo nepřilnavé pánvi rozehřejte olej na středně vysoké teplotě, dokud se z něj nezačne kouřit, 3 až 5 minut. Přidejte mahi mahi a opékejte, dokud není spodní část dobře propečená a boky nejsou propečené těsně za polovinou výšky filetů, asi 4 minuty. Obraťte filety a pokračujte v restování, dokud nejsou propečené a maso se snadno odlupuje, další 2 až 4 minuty v závislosti na tloušťce filetů. Přendejte je na servírovací talíř.
  • Snižte teplotu na středně nízkou. Orestujete citronovou šťávu, česnek a zbývající 1/4 lžičky soli. Dřevěnou lžící seškrábněte ze dna pánve připečené kousky.
  • Přidejte plátky citronu a pak po kouscích vmíchejte máslo a počkejte, až se každý kousek téměř rozpustí, a teprve pak přidejte další.
  • Pánev stáhněte z ohně. Vmíchejte petrželku. Omáčku ochutnejte a podle potřeby ji ještě osolte a opepřete. Nalijte na mahi mahi a ihned podávejte.
IngredienceRecept

© 2022 receptik.cz | Nakódoval Leoš Lang