
- Příprava: 5 minut
- Vaření: 20 minut
- Celkem: 25 minut
- Porce: 4 porce
- Náročnost: snadné
Ingredience
- 1 středně velký citron
- 4 filety z ryby mahi mahi
- 1 1/4 čajové lžičky košer soli a další podle potřeby
- Čerstvě mletý černý pepř
- 2 lžíce olivového oleje
- 1 stroužek česneku, drcený
- 4 lžíce studeného nesoleného másla nakrájeného na 4 kousky
- 1 lžíce nahrubo nasekaných čerstvých petrželových lístků
Postup
- Citron nakrájejte na plátky a vymačkejte z něj šťávu. Polovinu citronu nakrájejte na tenké plátky. Ze zbylé poloviny odšťavněte šťávu, mělo by vám zůstat asi 1 a 1/2 lžíce šťávy; obě dejte stranou.
- Okořeňte mahi mahi. Osušte mahi mahi papírovými utěrkami. Celé tělo ochuťte 1 lžičkou soli a několika zrnky pepře.
- Mahi mahi opečte na pánvi. Na velké litinové pánvi nebo nepřilnavé pánvi rozehřejte olej na středně vysoké teplotě, dokud se z něj nezačne kouřit, 3 až 5 minut. Přidejte mahi mahi a opékejte, dokud není spodní část dobře propečená a boky nejsou propečené těsně za polovinou výšky filetů, asi 4 minuty. Obraťte filety a pokračujte v restování, dokud nejsou propečené a maso se snadno odlupuje, další 2 až 4 minuty v závislosti na tloušťce filetů. Přendejte je na servírovací talíř.
- Snižte teplotu na středně nízkou. Orestujete citronovou šťávu, česnek a zbývající 1/4 lžičky soli. Dřevěnou lžící seškrábněte ze dna pánve připečené kousky.
- Přidejte plátky citronu a pak po kouscích vmíchejte máslo a počkejte, až se každý kousek téměř rozpustí, a teprve pak přidejte další.
- Pánev stáhněte z ohně. Vmíchejte petrželku. Omáčku ochutnejte a podle potřeby ji ještě osolte a opepřete. Nalijte na mahi mahi a ihned podávejte.