Kastrol – tradiční česká restaurace

Magazín

Kastrol je nově otevřená restaurace v Řeporyjích. Kmotry restaurace jsou Roman Vaněk z Prakulu a Vašek Frič z restaurace Na Pekárně. Kuchyni šéfuje Pavel Mencl, dříve Como. Sekunduje mu Jirka Šafařík, dříve Na Kopci.

Už když se člověk podívá na restauraci zvenku, je zřejmé, že tahle restaurace je bratříčkem právě Na Pekárně. I vevnitř to vypadá hodně podobně a při pohledu do jídleního lístku jakbysmet. Tedy tradiční česká.

Mnozí mohou být zvědaví, jestli jde o podobné menu podle jiného šéfkuchaře nebo jestli je jedno, jestli si pro tutéž chuť zajedou do Řeporyjí nebo do Čakoviček.

Jak probíhá návštěva

I při návštěvě kolem poledne bez rezervace nebývá problém. Na place je převážně ochotný a milý personál, který se návštěvníků ujme krátce po jejich příchodu.

Mezi nápoji si lze vybrat například originální příchuť limonád – třeba višeň s tonikem. Mnohé překvapí jejich skvělá chuť. K jídlu lze zase vyzkoušet třeba zvěřinovou paštiku s karamelizovanými jablíčky, brusinkovou omáčkou a domácí houstičkou.

Výbornou zvěřinovou paštiku lze připravit také doma. Tady recept na přípravu chuťově vynikající domácí zvěřinové paštiky do skleničky.

Svíčkovou zde mají úžasnou. Trochu jinou než Na Pekárně – méně sladkou, trochu méně kyselou, výrazněji kořeněnou a zdánlivě s větším množstvím zeleniny. Karlovarský knedlík a maso mají geniální.

Mezi dezerty jsou v nabídce například povidlové taštičky, opět velmi podobné Na Pekárně. Mají jen jiný tvar, je na nich lžička šlehačky a ozdobeny jsou kuličkami rybízu. Dále z dezertního menu láká ještě čokoládový koláč. Ten si oblíbí milovníci čokolády, jelikož je extrémně hutně čokoládový.

Jídlo je tedy super a obsluha případnou nerozběhnutost hravě dohání příjemným úsměvem. Koncept je ověřený z Čakoviček, akorát je to blíž do Prahy (teda vlastně v Praze), takže je možné, že v budoucnu už to bude bez rezervace těžké.

Doporučujeme!

Kategorie:

Magazín

© 2024 receptik.cz | Nakódoval Leoš Lang