Recept na klasické sendviče se zmrzlinou

DezertySladká jídla
Zmrzlinový sendvič

Krémová vanilková zmrzlina vložená mezi tenké, měkké čokoládové brownies je dokonalý dezert.

Příprava

  • Příprava: 20 minut
  • Vaření: 15 minut
  • Celkem: 35 minut
  • Počet porcí: 6

Ingredience

  • 1 hrnek (130 g) hladké mouky
  • 1/4 lžičky prášku do pečiva
  • 1 tyčinka (1/2 šálku) nesoleného másla
  • 115 g polosladké čokolády, nasekané na kousky
  • 1 a 1/2 lžičky vanilkového extraktu
  • 1/2 lžičky soli
  • 1 šálek (200 g) hnědého cukru
  • 1/4 šálku (50 g) krystalového cukru
  • 2 velká vejce
  • 1,8 litru galonu zmrzliny libovolné příchuti

Postup

  1. Předehřejte troubu na 175 °C.
  2. Dno formy na želé rolády vymažte máslem a vyložte pečicím papírem tak, aby přesahoval přes boky.
  3. Máslo pomůže papíru přilnout k pánvi při roztírání těsta.
  4. Forma na želé rolády by měla mít rozměry asi 38 x 28 cm, plus mínus trochu na obou stranách.
  5. V malé misce prošlehejte mouku s práškem do pečiva. Odstavte.
  6. Ve středně velkém hrnci na mírném ohni pomalu a za stálého míchání rozpusťte máslo, čokoládu, vanilku a sůl.
  7. Po rozpuštění stáhněte z ohně.
  8. Do čokoládové směsi vmíchejte hnědý a bílý cukr.
  9. Přidejte vejce jedno po druhém a míchejte, dokud se dobře nespojí.
  10. Vmíchejte moučnou směs.
  11. Těsto na připravený plech rozetřete pomocí stěrky nebo standardní stěrky do tenké, rovnoměrné vrstvy.
  12. Pečte 15 minut.
  13. Po dokončení by se brownie mělo trochu nafouknout a jeho povrch by měl vypadat suchý.
  14. Nechte zcela vychladnout.
  15. Po vychladnutí vyjměte koláč z formy pomocí pečicího papíru. Přeneste ho na velké prkénko.
  16. Rozkrojte brownies uprostřed seshora dolů.
  17. Použijte odsazenou špachtli nebo nůž a přejeďte jím mezi pláty brownie a papírem.
  18. Položte jeden brownie na druhý, abyste se ujistili, že je horní část stejně velká jako spodní.
  19. Z každé strany seřízněte asi 0,6 cm, abyste měli hladké rovné okraje.
  20. Uděláte jeden velký zmrzlinový sendvič, zabalíte ho, zmrazíte a o něco později nakrájíte na jednotlivé zmrzlinové sendviče.
  21. Postupujte takto: přes plech na pečení položte kus plastové fólie.
  22. Nechte přes okraje viset tolik, abyste mohli zabalit celé brownie, jakmile dokončíte sestavování zmrzlinového sendviče.
  23. Na fólii položte jeden z plátů brownies.
  24. Asi 15 minut před plánovaným sestavením zmrzlinových sendvičů vyjměte zmrzlinu z mrazáku, aby změkla na kuchyňské lince.
  25. Měla by být dostatečně měkká, aby se dala nabírat a roztírat, ale ne tak měkká, aby se roztékala a byla tekutá.
  26. Změklou zmrzlinu rozetřete v rovnoměrné vrstvě na koláčovou placku na plechu vyloženém fólií.
  27. Navrch položte zbývající plát brownies.
  28. Zabalte do fólie a dejte na nejméně dvě hodiny do mrazáku.
  29. Vyjměte zmrzlinový sendvič z mrazáku. Položte ho na prkénko.
  30. Ostrým nožem nakrájejte 6 zmrzlinových sendvičů ve tvaru obdélníku nebo 12 ve tvaru čtverce.
  31. Znovu je zabalte do plastové fólie a zmrazte.
  32. Když vás přepadne chuť na zmrzlinu (nebo brownies), stačí zajít do mrazáku a vzít si sendvič!
IngredienceRecept

© 2024 receptik.cz | Nakódoval Leoš Lang