Recept na kokosový krém

DezertyKrémy, polevy a náplně
kokosovy-krem-6730934

Kokosový krém je bohatý a nadýchaný. Může sloužit jako náhrada šlehačky. Použijte tento jednoduchý recept na kokosovou šlehačku na své oblíbené pochoutky.

Co je kokosový krém?

Ve většině obchodů s potravinami najdete tři kokosové konzervy: kokosové mléko light, plnotučné kokosové mléko a kokosový krém. Základními složkami všech tří mlék jsou kokos a voda, ale každé z nich obsahuje jinou koncentraci kokosu.

Konzervovaný kokosový krém má nejvyšší podíl kokosu, což znamená, že má také nejvyšší obsah tuku a nejhustší strukturu. Plnotučné kokosové mléko je druhé v pořadí a na posledním místě je kokosové mléko light.

Jak se dělá kokosová šlehačka

Výroba domácí kokosové šlehačky není o nic složitější než výroba běžné domácí šlehačky, ale musíte si ji naplánovat dopředu. Plechovky vždy přes noc zchlaďte v lednici.

Kokosová hmota v lednici vystoupá na povrch plechovky a kokosová voda zůstane na dně. Tuto koncentrovanou smetanu budete potřebovat, abyste vytvořili nadýchanou kokosovou šlehačku.

Příprava

  • Příprava: 10 minut
  • Vaření: 10 minut
  • Počet porcí: 4 porce

Ingredience

  • 2 plechovky plnotučného kokosového mléka
  • 2 a ½ lžíce javorového sirupu
  • 1 lžíce čistého vanilkového extraktu
  • 1 lžíce citronové kůry
  • špetka mořské soli
  • 1-2 lžíce citronové šťávy, nepovinné, v závislosti na hustotě krému

Postup

  1. Kokosovou hmotu, která vystoupila na povrch plechovky, vyndejte a lžící ji vložte do mixéru se šlehacím nástavcem.
  2. Ujistěte se, že se tuhá hmota oddělila od kokosové vody v plechovce – pokud se smíchá, kokosový krém se vám nepodaří vyšlehat.
  3. Zbytek kokosové vody si uschovejte do koktejlů.
  4. Šlehejte na vysoké otáčky, dokud nezačne houstnout.
  5. Nepřehánějte to s mícháním, jinak krém příliš změkne.
  6. Přidejte javorový sirup, vanilku, sůl a citronovou kůru a promíchejte.
  7. Pokud je kokosový krém velmi hustý, přidejte podle potřeby 1 až 2 lžíce citronové šťávy.
  8. Pokud váš krém není dostatečně hustý, abyste mohli přidat další tekutinu, citronovou šťávu vynechejte.
  9. Krém nechte vychladnout v lednici, dokud ho nebudete chtít podávat.
IngredienceRecept

© 2024 receptik.cz | Nakódoval Leoš Lang