kolac-s-pudinkem

Zkoušel někdo z vás někdy koláč s pudinkem? Pokud ne, tak jste přišli o hodně, avšak nebojte se, dáváme vám ten nejlepší recept. Recept lze ve větším množství připravit jako rychlý moučník na plech.

Příprava

  • Příprava: 20 minut
  • Pečení: 25 minut
  • Počet porcí: 8 porcí

Připravíme si těsto

  1. Smíchejte 1 a 1/4 šálku hladké mouky a 1/4 lžičky soli.
  2. Vmíchejte 1/2 šálku studeného másla, dokud se těsto nerozpadne
  3. Postupně přidávejte 3-5 lžic ledové vody a promíchávejte vidličkou.
  4. Těsto by mělo držet pohromadě.
  5. Zabalte ho a nechte 1 hodinu odležet v lednici.

Ingredience na koláč s krémem

  • Těsto
  • 4 velká vejce
  • 2 a 1/2 šálku plnotučného mléka
  • 1/2 šálku cukru
  • 1 lžička mletého muškátového oříšku
  • 1 lžička vanilkového extraktu
  • 1 lžička mandlového extraktu
  • 1/2 lžičky soli

Postup na koláč s krémem

  1. Na lehce pomoučeném povrchu rozválejte těsto a přeneste do formy na koláč.
  2. Seřízněte okraje.
  3. Nechte 30 minut odležet v lednici.
  4. Předehřejte troubu na 200 °C.
  5. Nepropíchnuté těsto u vyložte dvojitou vrstvou alobalu. Naplňte závažím, sušenými fazolemi nebo nevařenou rýží.
  6. Pečeme na spodní mřížce trouby, dokud okraje nezezlátnou, 10-15 minut.
  7. Odstraňte alobal a závaží a pečte, dokud není dno koláče zlatohnědé, ještě 3-6 minut.
  8. Nechte vychladnout na mřížce.
  9. Předehřejte troubu na 200 °C.
  10. Ve velké míse rozšlehejte vejce.
  11. Přidejte zbývající ingredience, dokud se nespojí.
  12. Nalijte na těsto.
  13. Pečte 25-30 minut.
  14. Nechte 1 hodinu chladnout na mřížce.
  15. Před podáváním nechte alespoň 3 hodiny v lednici.
  16. Zbytky uchovávejte v lednici.
IngredienceRecept

© 2024 receptik.cz | Nakódoval Leoš Lang