Recept na nejlepší koláče se směsí ovoce

DezertyKoláče a buchtySladká jídla
Sušené ovoce

Žádné válcování není nutné! Syrové, křehké těsto vtlačte přímo do formy, abyste získali krátký, sušenkový povrch.

Příprava

  • Příprava: 30 až 40 minut
  • Vaření: 20 minut
  • Celkem: 50 minut až 1 hodina
  • Počet porcí: 18

Ingredience

  • 225 g studeného másla nakrájeného na kostičky
  • 350 g hladké mouky
  • 100 g zlatavého moučkového cukru
  • 280 g směsi mincemeat (směs sušeného, kandovaného a čerstvého ovoce, ořechů, koření destilátu)
  • 1 malé vejce, rozšlehané
  • moučkový cukr na posypání

Postup

  1. Máslo dejte do mouky, vmíchejte zlatý moučkový cukr a špetku soli.
  2. Těsto spojte v kouli – nepřidávejte tekutinu – a krátce ho prohněťte.
  3. Těsto bude poměrně tuhé, jako těsto na křehké pečivo. Těsto můžete použít ihned nebo ho nechat vychladnout na později.
  4. Troubu předehřejte na 200 °C.
  5. Vyložte 18 otvorů ve dvou 12-ti dírkový formách na koláče tak, že do každého otvoru vtlačíte malé kuličky těsta o velikosti vlašského ořechu.
  6. Do koláčů dejte lžící směs ovoce.
  7. Vezměte o něco menší kuličky těsta než předtím a rozklepejte je mezi dlaněmi, abyste vytvořili kulatá víčka, dostatečně velká na přikrytí koláčů.
  8. Koláče přiklopte víčky a jemně přitiskněte okraje k sobě, aby se utěsnily.
  9. Vrchní část koláčů potřete rozšlehaným vejcem.
  10. Pečte 20 minut dozlatova.
  11. Nechte 5 minut vychladnout ve formě a poté vyjměte na mřížku.
  12. Při podávání lehce posypeme moučkovým cukrem.
  13. Ve vzduchotěsné nádobě vydrží 3 až 4 dny.
IngredienceRecept

© 2024 receptik.cz | Nakódoval Leoš Lang