Nejlepší krémová polévka z máslové dýně

Krémové polévkyPolévkyZeleninové polévky
dynova-polevka-recept

V chladnějších dnech není nic lepšího, než se zahřát lahodnou a vydatnou polévkou ze sezónních surovin. Naučte se s námi připravit vynikající a snadnou krémovou polévku z máslové dýně s troškou chili.

Příprava

  • Příprava: 15 minut
  • Vaření: 50 minut
  • Celkem: 1 hodina 5 minut

Ingredience

  • Oloupaná máslová dýně zbavená semínek (1 kg)
  • Olivový olej (2 lžíce)
  • Máslo (1 lžíce)
  • Nakrájená cibule (2 ks)
  • Nakrájený česnek (1 stroužek)
  • Nakrájené chili papričky zbavené semínek (2 ks)
  • Horký zeleninový vývar (850 ml)
  • Smetana (4 lžíce)

Postup

  1. Předehřejte troubu na 180 °C
  2. Nakrájejte dýni na velké kostky o průměru asi 4,5 cm a pak ji vhoďte do velké zapékací mísy s 1 lžící olivového oleje.
  3. Pečte 30 minut, během pečení jednou otočte, až kousky dýně zezlátnou a změknou.
  4. Zatímco se máslová dýně peče, rozpusťte ve velkém hrnci máslo se zbývající 1 lžící olivového oleje, přidejte cibuli, stroužek česneku a tři čtvrtiny chilli papriček.
  5. Přikryjte a vařte na velmi mírném ohni 15-20 minut, dokud cibule zcela nezměkne.
  6. Do pánve vyklopte máslovou dýni, přidejte vývar a smetanu a tyčovým mixérem rozmixujte dohladka. Chcete-li mít polévku opravdu krémovou, mixujte ji po částech.
  7. Vraťte dýni do hrnce, jemně ji prohřejte a podle chuti dochuťte. Polévku podávejte v miskách se smetanou a posypanou zbylým nasekaným chilli.
IngredienceRecept

© 2024 receptik.cz | Nakódoval Leoš Lang