Křupavé smažené kuře

Kuřecí maso

Milují ho všichni, děti i dospělí. Smažené kuře je pochoutkou všední i sváteční. Potěší vždy a za všech okolností.

Ingredience

  • 4 šálky hladké mouky
  • 2 polévkové lžíce česnekové soli
  • 1 polévková lžíce papriky
  • 3 lžičky pepře
  • 2 lžičky koření na drůbež
  • 2 velká vejce
  • 1 šálek vody
  • 1 lžička soli
  • 2 kuřata, naporcovaná
  • olej na smažení

Postup

Ve velké mělké misce smíchejte 2-3 šálky mouky, česnekovou sůl, papriku, 2 lžičky pepře a drůbeží koření. V jiné mělké misce rozšlehejte vejce a 1 šálek vody; přidejte 1 lžičku soli a zbývající 1 šálek mouky a 1/2 lžičky pepře. Kuře namočte do vaječné směsi a poté ho vložte do moučné směsi. Obalte celé.

Ve fritéze rozehřejte olej na 200 °C. Smažte kuře po několika kusech, dokud nezíská zlatohnědou barvu, asi 7-8 minut z každé strany. Osušte na papírových utěrkách.

Výživové údaje – 150 gramů

  • 543 kalorií
  • 33 g tuku (7 g nasycených tuků)
  • 137 mg cholesterolu
  • 798 mg sodíku
  • 17 g sacharidů (0 cukrů, 1 g vlákniny)
  • 41 g bílkovin

Kategorie:

Kuřecí maso

© 2024 receptik.cz | Nakódoval Leoš Lang