Recept na nejlepší kuřecí ječnou polévku

PolévkyZeleninové polévky
Kuřecí ječná polévka

Tuto výbornou kuřecí ječnou polévku připravíte během necelých dvou hodin.

Příprava

  • Příprava: 35 minut
  • Vaření: 1 hodina
  • Celkem: 1 hodina 35 minut
  • Počet porcí: 5

Ingredience

  • 1 kuře na fritézu (1 kg), nakrájené na kousky
  • 8 šálků vody
  • 1 a 1/2 šálku nakrájené mrkve
  • 1 šálek nakrájeného celeru
  • 1/2 šálku středně velkého ječmene
  • 1/2 šálku nasekané cibule
  • 1 lžička kuřecího bujónu v kostce
  • 1 lžička soli – volitelně
  • 1 bobkový list
  • 1/2 lžičky drůbežího koření
  • 1/2 lžičky pepře
  • 1/2 lžičky utřené šalvěje

Postup

  1. Ve velkém hrnci uvařte kuře ve vodě doměkka.
  2. Vývar zchlaďte a odstraňte z něj tuk.
  3. Kuře dejte stranou, dokud nevychladne natolik, aby se s ním dalo manipulovat.
  4. Vyjměte maso od kostí.
  5. Kosti vyhoďte a maso nakrájejte na kostky.
  6. Vraťte maso do hrnce spolu s ostatními přísadami.
  7. Přiveďte k varu.
  8. Snižte teplotu, přikryjte a vařte 1 hodinu nebo dokud zelenina a ječmen nezměknou.
  9. Vyhoďte bobkový list.
IngredienceRecept

© 2024 receptik.cz | Nakódoval Leoš Lang