Recept na kuřecí polévku z pečeného kuřete

Bramborové polévkyKuřecí masoPolévkyZeleninové polévky
kureci-polevka-z-peceneho-kurete

Tento recept na polévku ze zbytků kuřete je skvělý způsob, jak z jednoho kuřete získat více jídel. Podávejte ve velkých miskách s čerstvým křupavým žitným chlebem. Zbytky této polévky lze přecedit a použít jako kuřecí vývar.

Ingredience

  • Zbytky z pečeného kuřete – kosti, droby, obrané maso atd.
  • 8 hrnků vody
  • 4 velké brambory nakrájené na kostky
  • 2 velké mrkve, nakrájené na kousky
  • 1 velká cibule nakrájená na kostičky
  • 1 hrnek nakrájených čerstvých zelených fazolek
  • 1 lžička celého černého pepře
  • 2 bobkové listy
  • Sůl a pepř podle chuti

Postup

  1. Do velkého hrnce vložte kuřecí maso a kosti. Přidejte tolik vody, aby bylo vše ponořené. Postavte na střední teplotu a přikryté mírně vařte 90 minut.
  2. Vyndejte všechny kosti a kostru kuřete, ale kousky kuřecího masa ponechte v polévce.
  3. Přidejte brambory, mrkev, cibuli, zelené fazolky, zrnka pepře a bobkové listy. Přidejte tolik vody, aby byla zelenina pokryta.
  4. Přikryjte a mírně vařte, dokud zelenina nezměkne. Dochuťte solí a pepřem.
IngredienceRecept

© 2024 receptik.cz | Nakódoval Leoš Lang