lamington-9730142

Vychutnejte si lamington s šálkem horkého čaje. Tento tradiční australský koláč je plněný krémem a džemem, obalený v čokoládové polevě a kokosu.

Příprava

  • Příprava: 1 hodina
  • Vaření: 30 minut
  • Počet porcí: 18 kousků

Ingredience

  • 125 g změklého másla
  • 250 g krupicového cukru
  • 3 velká vejce
  • 250 g hladké mouky
  • 3 lžíce mléka
  • ½ lžičky soli
  • 250 ml smetany
  • 2 lžíce moučkového cukru
  • 200 g malinové marmelády
  • 350 g sušeného kokosu

Poleva:

  • 80 g rozpuštěného másla
  • 250 ml mléka
  • 50 g kakaového prášku
  • 400 g moučkového cukru

Postup

  1. Troubu předehřejte na 200 °C.
  2. Máslo a cukr šlehejte dokud nebude světlé a nadýchané.
  3. Přidejte vejce jedno po druhém a dobře vyšlehejte.
  4. Mouku, mléko a sůl zašlehejte do úplného spojení a lžící vložte do formy.
  5. Pečte v troubě 25 minut.
  6. Odstavte a nechte zcela vychladnout.
  7. Piškot vodorovně rozkrojte, aby vznikly dvě poloviny.
  8. Okraje ořízněte, abyste vytvořili dokonalé rohy.
  9. Rozkrojte piškot na 18 čtverců.
  10. Lehce ušlehejte smetanu s moučkovým cukrem.
  11. Na polovinu piškotových čtverců naneste trochu marmelády a poté trochou krému.
  12. Každý z nich překryjte druhým čtvercem piškotu.
  13. Dejte vychladit do lednice.
  14. Na polevu ušlehejte v míse rozpuštěné máslo s mlékem.
  15. Kakaový prášek a moučkový cukr prosejeme do samostatné misky.
  16. Postupně přidávejte kakao a cukr do směsi másla a mléka a průběžně šlehejte.
  17. Pokud se vytvoří hrudky, vyšlehejte je ručním mixérem do hladka.
  18. Kokos rozdělte do tří mělkých misek.
  19. Každého lamingtona namočte do polevy, dokud není zcela pokrytý.
  20. Obalte v kokosu.
  21. Opakujte se zbývajícími piškoty.
  22. Chlaďte minimálně 1 hodinu.
IngredienceRecept

© 2024 receptik.cz | Nakódoval Leoš Lang