Recept na ledový čaj z ibišku

Léčivé nápojeLedové nápojeNápoje
Ibiškový čaj

Agua de Jamaica (neboli ibiškový ledový čaj) je nálev ze sušených ibiškových květů, který je oblíbený v mexických taqueriích.

Příprava

  • Příprava: 10 minut
  • Vaření: 25 minut
  • Celkem: 35 minut

Ingredience

  • 500 ml vody
  • 3/4 až 1 šálek cukru, podle chuti
  • 1 šálek sušených ibiškových květů
  • 1/2 tyčinky skořice
  • Několik tenkých plátků zázvoru
  • Nové koření
  • Limetková šťáva
  • Plátky pomeranče nebo limetky na ozdobu

Postup

  1. Do středně velkého hrnce dejte vodu a cukr. Přidejte skořici, plátky zázvoru a/nebo několik bobulí nového koření, chcete-li. Zahřívejte, dokud se cukr nerozpustí a nezačne vřít.
  2. Odstavte z ohně. Vmíchejte sušené květy ibišku. Přikryjte a nechte 20 minut odstát.
  3. Sceďte do džbánu a použité květy ibišku, zázvor, skořici nebo bobule nového koření vyhoďte.
  4. Pro větší chuť punče přidejte trochu limetkové šťávy.
  5. Podávejte na ledu s plátkem pomeranče nebo limetky.
IngredienceRecept

© 2024 receptik.cz | Nakódoval Leoš Lang