Recept na lehkou zeleninovou polévku

DietníPolévkyZeleninové polévky
zeleninova_polevka

Velká mísa této zeleninou nabité polévky vás zasytí na dlouhé hodiny, aniž byste snědli mnoho kalorií, což oceníte, když se snažíte zhubnout.

Tato polévka je to snadný způsob, jak zvýšit denní porci zeleniny. A to se hodí každému z nás. Než tuto lahodnou zeleninovou polévku zhltnete, posypte ji trochou pesta a zvažte, zda ji nepodávat s kouskem opečeného celozrnného chleba, který vám pomůže jídlo završit.

Ingredience

  • 2 lžíce olivového oleje
  • 1 středně velká cibule
  • 2 mrkve
  • 2 řapíky celeru
  • 340 g zelených fazolek
  • 2 stroužky česneku
  • 8 šálků vývaru
  • 2 plechovky bílých fazolí
  • 4 šálky nakrájené kapusty
  • 2 středně velké cukety
  • 4 římská rajčata
  • 2 lžičky vinného octa
  • ¾ lžičky soli
  • ½ lžičky mletého pepře
  • 8 lžiček připraveného pesta

Postup

  1. Ve velkém hrnci rozehřejte olej. Přidejte cibuli, mrkev, celer, zelené fazolky a česnek. Za častého míchání osmahněte zeleninu, dokud nezměkne.
  2. Přidejte vývar a přiveďte k varu. Snižte teplotu na minimum a za občasného míchání vařte 20 minut.
  3. Přidejte bílé fazole, kapustu, cuketu, rajčata, ocet, sůl a pepř. Zvyšte teplotu a znovu přiveďte k varu.
  4. Vařte, dokud cuketa a kapusta nezměknou.
  5. Každou porci polévky doplňte 1 lžičkou pesta.
IngredienceRecept

© 2024 receptik.cz | Nakódoval Leoš Lang