Linecké koláčky s čerstvým ovocem a s nádivkou na 3 způsoby

Linecké cukroví

Výborné, zajímavě tvarované a velmi jednoduché linecké koláčky v mini verzi s čerstvým ovocem jsou ideálním způsobem, jak využít bobulovité ovoce.

Ingredience na jejich přípravu jsou určitě doma a příprava těsta je velmi jednoduchá. A ovoce? Jahody, maliny, borůvky, rybíz, ostružiny – záleží na chuti.

Takto připravené linecké koláčky se dají napéct dopředu. Nenaplněné koláčky je možné zamrazit i na měsíc až dva a naplnit těsě před servírováním.

Ingredience

  • 100 g měkkého másla
  • 2 ČL práškového cukru
  • špetka soli
  • 2 ČL bílého jogurtu
  • 160 g hladké mouky (může být špaldová)

Postup

  • Práškový cukr promícháme s moukou, přidáme sůl a nakonec přidáme změklé máslo.
  • V mixéru všechny zmíněné ingredience promícháme, dokud nám nevznikne drobenka.
  • Přidáme bílý jogurt a znovu promícháme, dokud se nám nevytvoří vláčné těsto.
  • Těsto necháme 10 minut odpočinout v lednici. Zatím si předehřejeme troubu na 180 stupňů. Připravíme si váleček, vykrajovátko a formu na mini-muffiny.
  • Těsto vyválíme asi na 3 mm a vykrajujeme kolečka o něco větší než je otvor na muffin, na který položíme vykrojené kolečko a zatlačíme ho dovnitř. Těsto se tak pěkně vyformuje do malého „kalíšku“.
  • Dno kalíšků propícháme vidličkou a pečeme asi 15 minut, dokud těsto nezačne jemně hnědnout.
  • Necháme úplně vychladnout, potom plníme různými nádivkami a zdobíme ovocem.

Tři druhy rychlých nádivek do koláčků

Ingredience na vanilkovou náplň

  • 1 vanilkový puding
  • 250 ml mléka
  • 2 PL krystalového cukru
  • 100 ml smetany na šlehání

Postup

  • Puding uvařte podle návodu, použijte jen 250 ml mléka.
  • Po uvaření nechte úplně vychladnout a před podáváním do něj vmíchejte ušlehanou šlehačku.
  • Pomocí zdobícího sáčku naplňte koláčky a ozdobte čerstvým ovocem podle vlastního výběru.

Ingredience na čokoládovou náplň

  • 1 vanilkový puding
  • 250 ml mléka
  • 2 PL krystalového cukru
  • 50 g hořké čokolády
  • 100 ml smetany na šlehání

Postup

  • Puding uvařte podle návodu, použijte jen 250 ml mléka.
  • Do ještě teplého pudingu vmíchejte 50 g hořké čokolády.
  • Po uvaření nechte úplně vychladnout a před podáváním do něj vmíchejte ušlehanou šlehačku.
  • Pomocí zdobícího sáčku naplňte koláčky a ozdobte čerstvým ovocem podle vlastního výběru.

Ingredience na náplň z čerctvého sýra

  • 2 balení čerstvého sýra
  • 4 PL práškového cukru
  • šťáva z poloviny citronu

Postup

  • Všechno vymícháme vidličkou do hladkého krému a zdobícím sáčkem naplníme koláčky a dozdobíme ovocem.

© 2024 receptik.cz | Nakódoval Leoš Lang