Linecké koláčky s tofu

Linecké cukroví

Jednoduchý recept na linecké koláčky s krémem z tofu.

Ingredience

  • 200 g hladké špaldové mouky
  • 120 g kvalitního másla
  • 80 g třtinového cukru
  • 1 žloutek
  • kůra z poloviny bio citronu
  • 1 tofu bílé
  • 150 g hořké čokolády
  • 1/4 hrnku mandlového mléka
  • 1 zralý banán
  • 1 lžíce kakaa
  • 1 lžíce agáve sirupu

Postup

  • Do misky si dáme mouku, nastrouhané nebo na kostičky nakrájené máslo, cukr, žloutek a citronovou kůru.
  • Vypracujeme těsto, zabalíme do fólie a dáme do chladničky na minimálně 60 minut.
  • Odleželé těsto vyválíme a vykrajujeme různé tvary. Pečeme na 170 stupních, 6-10 minut.
  • Mezitím, jak linecké koláčky chladnou, si připravíme čokoládový krém. Všechny ingredience potřebné na krém dáme do jedné misky.
  • Pořádně rozmixujeme na jemný krém, který odložíme do chladničky na 30 minut.
  • Upečené koláčky potřeme z jedné strany krémem a slepíme.

© 2024 receptik.cz | Nakódoval Leoš Lang