Jednoduchý recept na linecké koláčky s krémem z tofu.
Ingredience
- 200 g hladké špaldové mouky
- 120 g kvalitního másla
- 80 g třtinového cukru
- 1 žloutek
- kůra z poloviny bio citronu
- 1 tofu bílé
- 150 g hořké čokolády
- 1/4 hrnku mandlového mléka
- 1 zralý banán
- 1 lžíce kakaa
- 1 lžíce agáve sirupu
Postup
- Do misky si dáme mouku, nastrouhané nebo na kostičky nakrájené máslo, cukr, žloutek a citronovou kůru.
- Vypracujeme těsto, zabalíme do fólie a dáme do chladničky na minimálně 60 minut.
- Odleželé těsto vyválíme a vykrajujeme různé tvary. Pečeme na 170 stupních, 6-10 minut.
- Mezitím, jak linecké koláčky chladnou, si připravíme čokoládový krém. Všechny ingredience potřebné na krém dáme do jedné misky.
- Pořádně rozmixujeme na jemný krém, který odložíme do chladničky na 30 minut.
- Upečené koláčky potřeme z jedné strany krémem a slepíme.