
Lahůdky a cukrárna Beruška
Tato cukrárna byla založena v roce 1991 a funguje až dodnes. Všechny produkty jsou podle...
Lahůdky a cukrárna Beruška
Tato cukrárna byla založena v roce 1991 a funguje až dodnes. Všechny produkty jsou podle...
Erhartova cukrárna Vinohradská
Cukrárna ve Vinohradské ulici se drží své tradice receptů již od poloviny 20. století....
Mléčný bar – Svět dortů
Mléčný bar a Svět dortů se zaměřuje, jak je vidět z názvu, hlavně na výrobu...
Mrkev
Mrkev je sladká, lahodná plodina stimulující žaludeční aktivitu, čistící střeva a...
Žlutý vs. červený meloun
Dobře vychlazený meloun je tím nejideálnějším způsobem, jak v horkých letních dnech...
Mrkvové lívanečky s karamelizovanými ořechy a krémem ze smetany a krémového sýra
Dnes jsem se vzbudila úlekem ze strašlivé noční můry. Do našeho bytu vlétlo hejno vrabců...
Levandulová panna cotta slazená akátovým medem, s borůvkami, ostružinami a borůvkovým sirupem
Určitě jste si všimli, že trpím zvláštními vlnami neodbytné posedlosti. Nemůžu si...
Kterak jsem objevila ramen
Musím přiznat, že v oblasti asijské kuchyně jsem stále poměrně neznalá. Prošla jsem...
Vánoční sýrová nakládačka
Vánoce se nezadržitelně blíží a my se vám budeme snažit ulehčit vymýšlení dárků pro...
Vanilkovo-makový žloutkový krém s karamelizovanými krutony a ovocem
Mám dojem, že v jednom z minulých příspěvků jsem naši letošní mazancovou situaci...
Perníkový dort s marcipánovým krémem a brusinkovým pyré
Teda vlastně kecám, když tohle píšu, je černočerná noc. A já mám v troubě dort. A je to...
Exotický banánovo-kokosový trhanec
Měla jsem mít státnice. Přesně za 11 dnů. A teď už je nemám. Za poslední týden se toho...
Karamelový sirup na perníkové latte – Salted Caramel Gingerbread Syrup
Ano, je to tak. I já jsem podlehla. Zamilovala jsem si perníkové latte. Ale nesuďte mě...
Kukuřično-amarantová kaše s kapkou růžové vody
Pamatujete, jak jsem se někdy v minulém nebo předminulém příspěvku radovala, že jsem už...
Zelí vs. kapusta
Svého předka mají zelí i kapusta pravděpodobně stejného – je jí brukev zelná. I...
Jarní detoxikace – je potřeba vyhnout se pečivu?
Detoxikace. Pojem, který se v posledních letech skloňuje ve všech pádech a je stálicí...
Pošírování
Slovo pošírovat, které označuje naši další techniku přípravy jídla, pochází...
© 2022 receptik.cz | Nakódoval Leoš Lang