Magazín

Mléčný bar – Svět dortů

Mléčný bar a Svět dortů se zaměřuje, jak je vidět z názvu, hlavně na výrobu...

Mrkev

Mrkev je sladká, lahodná plodina stimulující žaludeční aktivitu, čistící střeva a...

Žlutý vs. červený meloun

Dobře vychlazený meloun je tím nejideálnějším způsobem, jak v horkých letních dnech...

Mrkvové lívanečky s karamelizovanými ořechy a krémem ze smetany a krémového sýra

Dnes jsem se vzbudila úlekem ze strašlivé noční můry. Do našeho bytu vlétlo hejno vrabců...

panna-cotta-2302823

Levandulová panna cotta slazená akátovým medem, s borůvkami, ostružinami a borůvkovým sirupem

Určitě jste si všimli, že trpím zvláštními vlnami neodbytné posedlosti. Nemůžu si...

Kterak jsem objevila ramen

Musím přiznat, že v oblasti asijské kuchyně jsem stále poměrně neznalá. Prošla jsem...

Vánoční sýrová nakládačka

Vánoce se nezadržitelně blíží a my se vám budeme snažit ulehčit vymýšlení dárků pro...

Vanilkovo-makový žloutkový krém s karamelizovanými krutony a ovocem

Mám dojem, že v jednom z minulých příspěvků jsem naši letošní mazancovou situaci...

Perníkový dort s marcipánovým krémem a brusinkovým pyré

Každopádně i přes divoké víření v mé hlavě cítím tu krásnou sváteční perníkovou...

Exotický banánovo-kokosový trhanec

Měla jsem mít státnice. Přesně za 11 dnů. A teď už je nemám. Za poslední týden se toho...

karamelov25c325bd2bsirup2bna2bpern25c325adkov25c325a92blatte2b252812529-8960855

Perníkové latte a karamelový sirup – recept

Zamilovala jsem si perníkové latte. To je tak, když snadno najdete cestu do nejbližší...

Kukuřično-amarantová kaše s kapkou růžové vody

Pamatujete, jak jsem se někdy v minulém nebo předminulém příspěvku radovala, že jsem už...

zeli vs kapusta

Zelí vs. kapusta – kapustové zelí

Svého předka mají zelí i kapusta pravděpodobně stejného – je jí brukev zelná. I...

pecivo-8208224

Jarní detoxikace – je potřeba vyhnout se pečivu?

Detoxikace. Pojem, který se v posledních letech skloňuje ve všech pádech a je stálicí...

Pošírování

Slovo pošírovat, které označuje naši další techniku přípravy jídla, pochází...

© 2022 receptik.cz | Nakódoval Leoš Lang