mexicke-lasagne-2

Tento recept na lasagne podávejte s osvěžujícím salátem, například s rajčatovým salátem s avokádem nebo guacamole.

Ingredience

  • 1 kg mletého hovězího masa
  • 1 plechovka fazolové pasty
  • 1 plechovka nakládaných zelených chilli papriček
  • Koření na taco
  • 2 lžíce ostré salsy
  • 340 g sušených lasagní
  • 4 hrnky rozdrobeného sýra Colby-Monterey Jack
  • 1 sklenice jemné salsy
  • 2 hrnky vody
  • 2 hrnky zakysané smetany
  • 1 plechovka nakrájených oliv, okapaná
  • 3 jarní cibulky, nakrájené
  • 1 střední rajče, nakrájené na kousky

Postup

  1. Předehřejte troubu na 180 °C. Ve velké pánvi opečte hovězí maso na středním ohni, dokud nejsou vidět žádné růžové kousky a slijte přebytečnou tekutinu.
  2. Vmíchejte fazolovou pastu, chilli, koření taco a pálivou salsu.
  3. Do vymazané zapékací misky navrstvěte třetinu nudlí a masovou směs. Posypte 1 hrnkem sýra.
  4. Vrstvy dvakrát zopakujte.
  5. Smíchejte jemnou salsu a vodu a nalijte ji na povrch. Přikryjte a pečte asi 1 hodinu.
  6. Navrch dejte zakysanou smetanu, olivy, jarní cibulku, rajčata a zbývající sýr. Pečte odkryté 5 minut. Před krájením nechte 10-15 minut stát.
IngredienceRecept

© 2024 receptik.cz | Nakódoval Leoš Lang