mexicke-tostadas-2

Domácí tostadas roztančí vaše chuťové pohárky. Jejich příprava je tak jednoduchá, jsou velmi univerzální a nabízejí tolik možností náplní.

Ingredience

  • 10 kukuřičných tortill
  • 450 g libového mletého hovězího masa
  • 1/2 žluté cibule nakrájené na kostičky
  • 1 lžíce koření taco
  • 1/2 lžičky česnekového prášku
  • 3/4 lžičky soli nebo podle chuti
  • 280 g smažených fazolí
  • 145 g nakrájeného ledového salátu
  • 60 g sýra cotija nebo queso fresco, nadrobeného
  • 150 g nakrájených rajčat
  • 1 avokádo, nakrájené na kostičky
  • 260 g pico de gallo nebo salsy
  • 5 g nasekaného koriandru

Postup

  1. Předehřejte troubu na 210 °C. Kukuřičné tortilly potřete z obou stran olejem. Položte je rovně na plech. Pečte v předehřáté troubě 4 minuty, poté je otočte a pečte dalších 5 minut nebo dokud nejsou tortilly křupavé a zlatavé.
  2. Mleté hovězí maso opečte na pánvi na středním plameni a rozdělte ho špachtlí. Dochuťte česnekovým práškem, solí a kořením taco. Přidejte na kostičky nakrájenou cibuli a vařte, dokud cibule nezprůsvitní a hovězí maso nebude zcela uvařené.
  3. Smažené fazole znovu ohřejte na pánvi na středně nízkém ohni nebo v mikrovlnné troubě, dokud nebudou horké.
  4. Na každou tostadu dejte smažené fazole, mleté hovězí maso, salát, rajčata, avokádo a pico de gallo nebo salsu. Navrch posypte sýrem a koriandrem. Ihned podávejte.
IngredienceRecept

© 2024 receptik.cz | Nakódoval Leoš Lang