Nejlepší recept na domácí sangrii

KoktejlyLedové nápojeLikéry a vínaNápojeVíno
sangria-recept

Sangría – španělský alkoholický nápoj z vína a ovoce – je pití, které si připravíte snadno a rychle, a které se na vašich oslavách určitě setká s úspěchem.

Příprava

  • Příprava: 20 minut
  • Celkem: 20 minut

Ingredience

  • 1 láhev červeného vína, vychlazené
  • 1 velký pomeranč
  • 1 šálek tence nakrájeného sezónního ovoce (jablka nebo hrušky, jahody, broskve nebo nektarinky, ananas nebo jejich kombinaci)
  • 1 malý citron nakrájený na tenká kolečka
  • ½ šálku brandy
  • 1 až 2 lžíce javorového sirupu, podle chuti
  • Led na podávání

Postup

  1. Pomeranč rozkrojte na polovinu od stopky směrem dolů. Vymačkejte šťávu z poloviny pomeranče do džbánu. Zbylou polovinu pomeranče nakrájejte na tenké plátky a vložte je do džbánu.
  2. Přidejte připravené sezónní ovoce a citron. Přidejte brandy a 1 lžíci javorového sirupu. Do džbánu nalijte víno a promíchejte.
  3. Ochutnejte a přidejte další lžíci javorového sirupu, pokud není podle vašich představ dostatečně sladký.
  4. Tuto sangrii můžete podávat ihned, nebo ji nechte 2 až 8 hodin marinovat, aby měla výraznější ovocnou chuť. Podávejte ve sklenicích na víno s několika kostkami ledu, aby zůstala vychlazená.
IngredienceRecept

© 2024 receptik.cz | Nakódoval Leoš Lang