nekvaseny-chleb-2294472

Tento recept na nekvašený chléb se v našem kostele používá už léta jako chléb k přijímání. Snadno se připravuje a dobře se skladuje v lednici. Při pečení dávejte pozor, protože trouby se liší.

Příprava

  • Příprava: 10 minut
  • Vaření: 10 minut
  • Celkem: 20 minut
  • Počet porcí: 6 porcí

Ingredience na nekvašený chléb

  • 1 hrnek hladké mouky
  • ⅓ šálku rostlinného oleje
  • ⅛ lžička soli
  • ⅓ šálku vody

Postup na nekvašený chléb

  1. Předehřejte troubu na 220 °C.
  2. Plech vyložte pečícím papírem.
  3. V míse smíchejte mouku, olej a sůl, přidejte vodu a míchejte, dokud těsto nezměkne.
  4. Z těsta vytvarujte 6 kuliček, rukama je přitiskněte na na připravený plech, tím s nich uděláte placky.
  5. Pečte v předehřáté troubě, dokud není chléb upečený, 8 až 10 minut.
IngredienceRecept

© 2024 receptik.cz | Nakódoval Leoš Lang