
Recept – houbová omáčka s žampiony a taveným sýrem
Ingredience: 500 g žampionů3 cibulesůl100 g másla1 lžíce polohrubé mouky250 ml sladké...
Smetanové omáčky s příměsí sýru, které jsou především jednoduché a rychlé, takže ideální i pro začátečníky. Sýrové omáčky obsahují různé druhy sýrů, může se použít pouze jeden, nebo více druhů.
Oblíbené jsou s kombinací hermelínu, eidamu nebo goudy a nivy, případně pro krémovou konzistenci je možné přidat ještě i tavený sýr. Pro výraznější chuť sýrové omáčky se může použít parmezán nebo ovčí či kozí sýr.
Sýrové omáčky se ve většině podávají s drůbežím masem a těstovinami, především se špagetami.
Recept – houbová omáčka s žampiony a taveným sýrem
Ingredience: 500 g žampionů3 cibulesůl100 g másla1 lžíce polohrubé mouky250 ml sladké...
Gouda, eidam, ementál – sýry v teplé i studené kuchyni
Cokoliv se sýrem je prostě lepší. Zvlášť zatepla. Vláčnost, tučnost a jemná vlákna,...
Vepřová panenka smetanovo-sýrovou omáčkou a švestkami
Vepřová panenka se smetanovo-sýrovou omáčkou a švestkami je nejen chutný hlavní chod...
Sýrová omáčka – recept
Recept na sýrovou omáčku je snadný. K přípravě hladké a lahodné omáčky je však...
© 2025 receptik.cz | Nakódoval Leoš Lang