Vepřová panenka se smetanovo-sýrovou omáčkou a švestkami je nejen chutný hlavní chod vhodný i na slavnostní příležitost, ale především není těžký na přípravu. Jaké ingredience jsou pro přípravu vepřové panenky třeba? A jak při přípravě postupovat?
Vepřová panenka se smetanovo-sýrovou omáčkou a se švestkami je poměrně netradičním hlavním chodem. Navíc není těžká na přípravu a lze ji uvařit z dostupných surovin. Jaké ingredience jsou pro přípravu vepřové panenky se smetanovo-sýrovou omáčkou a švestkami potřeba?
Ingredience pro přípravu vepřové panenky se švestkami
Na přípravu vepřové panenky se švestkami potřebujeme:
- 1 větší vepřová panenka
- 100 g sušených švestek
- 1 lžíci olivového oleje
- pepř, sůl
- 1 dcl červeného vína
- 200 ml smetany
- 100 g nivy
Příprava vepřové panenky se smetanovo-sýrovou omáčkou a švestkami
Panenku po délce nařízneme a naplníme vypeckovanými sušenými švestkami. Pak uzavřeme a pevně po celé délce stáhneme nití. Na rozpáleném olivovém oleji opečeme maso ze všech stran a dusíme cca 10 minut, aby bylo maso hotové a švestky se prohřály. Pokud se maso začne přichytávat, podlijeme kapkou červeného vína.
Maso vyjmeme z pánve, šťávu zalijeme smetanou a až se vše spojí, nastrouháme do smetany celé množství sýra.
Na talíři pak můžeme panenku nakrájet na plátky a přeléváme smetanovo-sýrovou omáčkou. Ideálně jako přílohu upečeme americké brambory.