Oreo cheesecake

Tento krémový Oreo cheesecake je plný Oreo sušenek, pokrytý krásnou vířivou čokoládovou ganache a korunovaný šlehačkou.

Oreo cheesecake nejen dobře vypadá, ale také výborně chutná. Jeho příprava vám navíc nezabere více než 90 minut.

TIP: Pokud chystáte oslavu, můžete vyzkoušet Oreo narozeninový dort.

Příprava

  • Příprava: 20 minut
  • Pečení: 1 hodina
  • Celkem: 1 hodina 20 minut

Ingredience

Na korpus:

  • 26 Oreo sušenek
  • 1/2 hrnku nesoleného másla, rozpuštěného

Na krém:

  • 680 g smetanového sýra, pokojové teploty
  • 1/2 lžičky soli
  • 1 hrnek cukru
  • 3 lžíce hladké mouky
  • 1 lžíce vanilkového extraktu
  • 3 velká vejce, pokojové teploty
  • 1 žloutek
  • 1/2 šálku zakysané smetany
  • 12 rozdrcených sušenek Oreo
  • 12 nasekaných sušenek Oreo

Na bílou ganache:

  • 1 šálek bílé čokolády
  • 1/3 šálku smetany

Na čokoládovou ganache:

  • 2 lžíce polosladké čokolády
  • 1 lžíce smetany

Na šlehačku:

  • 1 kelímek studené smetany
  • 1/4 šálku moučkového cukru
  • 1 lžička vanilkového extraktu

Postup

  1. Předehřejte troubu na 180 °C.
  2. Do kuchyňského robotu přidejte sušenky Oreo a rozmixujte je na malé kousky. Za stálého pulzování přilévejte rozpuštěné máslo. Vyjměte nože a stěrkou máslo zcela vmíchejte.
  3. Směs přeneste do formy a stěrkou ji rozetřete tak, aby se drobky rovnoměrně rozprostřely na dně a také směrem ke straně. Pomocí vysoké sklenice ji přitlačte do rovné vrstvy a opravdu se snažte stlačit stranu, aby si po rozkrojení udržela tvar.
  4. Pečte asi 10 minut, nebo dokud se nerozvoní. Vyjměte z trouby a dejte stranou.
  5. Vložte náplň: rozdrťte asi 12 sušenek Oreo buď ručně, nebo v kuchyňském robotu a dejte stranou. Nasekejte dalších 12 Oreo, můžete je rozčtvrtit nebo jen velmi nahrubo nasekat. dejte také stranou.
  6. Do stojanového mixéru vybaveného šlehacím nástavcem přidejte pokojovou teplotu smetanového sýra, cukr a sůl, pak prosejte tři lžíce mouky a při střední rychlosti promíchejte na krém. Mísu seškrábněte a míchejte, dokud nebude zcela homogenní.
  7. Přidejte zakysanou smetanu a vanilkový extrakt, dobře promíchejte a poté přidejte vejce a žloutky jeden po druhém a nechte každý z nich vstřebat, než přidáte další. Mísu seškrábněte a míchejte, dokud nebude zcela hladká.
  8. Vmíchejte rozdrcené sušenky Oreo a nezapomeňte mísu při práci vyškrábat.
  9. Třetinu těsta nalijte do pružinové formy. Vyhlaďte až po okraj a posypte ho trochou nasekaných Oreo. Přidejte další třetinu těsta, uhlaďte a posypte dalšími nasekanými sušenkami, pak přidejte poslední vrstvu těsta a uhlaďte.
  10. Formu vložte do velkého pekáče nebo na plech (tím zajistíte, že nebude vytékat, a snáze ji vyjmete z trouby.
  11. Pečeme 10 minut při teplotě 180 °C, poté snížíme teplotu na 150 °C a pečeme dalších 50 minut nebo dokud není okraj koláče pevný, ale střed je stále viklavý. Vypněte troubu, ale dvířka nechte zavřená a nechte koláč v troubě ještě půl hodiny odpočívat.
  12. Vyjměte koláč z trouby a nechte ho vychladnout na pokojovou teplotu, poté ho přikryjte utěrkou nebo papírovou utěrkou a nechte ho přes noc vychladnout. Tvarohový koláč si můžete vychutnat asi po 3-4 hodinách chlazení, ale mnohem lépe se krájí, pokud jste ho zchladili přes noc.
  13. Budete připravovat dvě dávky ganache, jednu bílou a jednu tmavou. Můžete je připravit ve dvojitém kotli nebo použít mikrovlnnou troubu. Pokud používáte mikrovlnnou troubu, přidejte čokoládu do oddělených misek a pak ji v několika 20-30 sekundových dávkách zapněte v mikrovlnné troubě na poloviční výkon.
  14. Přilijte horkou smetanu a promíchejte, poté odstavte. Pokud se v čokoládě objeví tvrdohlavé hrudky, přimíchejte ještě trochu smetany a zahřejte ji na hladkou hmotu.
  15. Bílou čokoládovou ganache nalijte na dort a uhlaďte až k okraji. Přidejte malé lžičky tmavé čokoládové ganache a pak je pomocí špejle nebo malého nože zavíčkujte.
  16. Přeneste do chladničky, aby se zchladil, zatímco budete připravovat šlehačku.
  17. Do mísy stojanového mixéru s nástavcem na šlehání přidejte studenou smetanu, moučkový cukr a vanilku a šlehejte na nejvyšší stupeň, dokud se nevytvoří měkké špičky. Nejlepší je použít studenou mísu a šlehač přímo z mrazáku, ale hodí se i pokojová teplota.
  18. Přeneste šlehačku do zdobicího sáčku opatřeného velkou uzavřenou hvězdicovou špičkou a trubičkami těsně po obvodu dortu vytvořte vývrtku.
  19. Rozkrojte 7 sušenek Oreo napůl a vložte je do šlehačky rovnou stranou dolů.
IngredienceRecept

© 2024 receptik.cz | Nakódoval Leoš Lang