Recept na palačinky s podmáslím

Sladká jídlaSnackySnídaně

Ty nejlepší podmáslové palačinky pro domácí vydatnou snídani prostě nepřekonáte. V kombinaci s klobásou a čerstvým ovocem vytvoříte lahodné ranní jídlo.

Ingredience

  • 4 šálky hladké mouky
  • 1/4 hrnku cukru
  • 2 lžičky jedlé sody
  • 2 lžičky soli
  • 1 a 1/2 lžičky prášku do pečiva
  • 4 velká vejce, pokojová teplota
  • 4 šálky podmáslí

Postup

  1. Ve velké míse smíchejte mouku, cukr, jedlou sodu, sůl a prášek do pečiva.
  2. V jiné míse prošlehejte vejce a podmáslí, dokud se nespojí.
  3. Vmíchejte je do suchých přísad, dokud se nepromíchají.
  4. Těsto nalijte po 1/4 hrnku na lehce vymaštěnou rozpálenou pánvičku.
  5. Jakmile se na povrchu vytvoří bubliny, otočte.
  6. Vařte, dokud druhá strana není zlatavě hnědá.
IngredienceRecept

© 2024 receptik.cz | Nakódoval Leoš Lang