Pečená dýně Hokaido s quinoa a sýrem feta

Zeleninová jídla

Pečená dýně hokaido s quinoa, piniovými oříšky a sýrem feta je kombinací surovin, které spolu výborně ladí.

Recept na dýni hokaido je trochu časově náročnější, nicméně výsledná chuť a kombinace s opékanými bramborami stojí za to. Dýně hokaido chutná i vychlazená.

Ingredience

  • 1 středně velká dýně hokaido
  • olivový olej
  • 1/2 lžičky oregana
  • 110 g sýru feta
  • 150 g uvařené quinoy (vícebarevná)
  • 60 g piniových oříšků
  • 1 malá mrkev
  • svazek pažitky
  • šťáva z 1 citronu
  • 1 červená paprika
  • 70 g černých oliv
  • 1 červená cibule

Postup

  • Troubu si předehřejeme na teplotě 200 °C.
  • Dýni si překrojíme na polovinu a vybereme jadérka (dýni neloupeme).
  • Obě poloviny položíme na plech, pokapeme olivovým olejem, okořeníme mletým pepřem a solí, posypeme oreganem a zapečeme v troubě cca 40 minut.
  • Plech s dýní vyjmeme z trouby, na plech dáme nakrájenou červenou papriku a opět to celé vložíme do trouby na cca 10 minut.
  • Mezitím spolu smícháme všechny ostatní suroviny (nakrájíme je na kostičky), přidáme upečenou červenou papriku a pomocí lžíce naplníme obě tykve.
  • Takto připravenou dýni upečeme v troubě po dobu cca 10 minut, vyjmeme a podáváme s opékanými bramborami.

Tento recept obsahuje sýr feta, který díky své slanější chuti dodává opravdu vynikající chuť.

© 2024 receptik.cz | Nakódoval Leoš Lang