Recept na thajské červené kari se zeleninou

Bezmasá jídlaHlavní jídlaZeleninová jídla
zeleninove_kari

Tento recept na thajské červené kari si snadno připravíte doma! Je mnohem chutnější než jídlo z restaurace a navíc zdravější. Zeleninu můžete libovolně obměňovat (celkem jí budete potřebovat asi 3 šálky). Tento recept je vegetariánský, veganský a bezlepkový, aby si na něm mohli pochutnat všichni.

Ingredience

  • 1 a ¼ šálku hnědé rýže
  • 1 lžíce kokosového nebo olivového oleje
  • 1 malá cibule
  • špetka soli
  • 1 polévková lžíce zázvoru
  • 2 stroužky česneku
  • 1 červená paprika
  • 1 žlutá, oranžová nebo zelená paprika
  • 3 mrkve
  • 2 polévkové lžíce thajské červené kari pasty
  • 1 plechovka kokosového mléka
  • ½ šálku vody
  • 1 a ½ šálku kapustových listů
  • 1 a ½ lžičky cukru
  • 1 lžíce sójové omáčky
  • 2 lžičky rýžového octa

Postup

  1. Uvařte rýži a nechte asi 10 minut odpočívat. Těsně před podáváním rýži podle chuti osolte a načechrejte ji vidličkou.
  2. Na pánvi rozpalte olej. Přidejte cibuli a posypte ji solí a za častého míchání vařte doměkka. Přidejte zázvor, česnek, papriku a mrkev. Za občasného míchání vařte, dokud papriky nezměknou. Poté přidejte kari pastu a za častého míchání vařte asi 2 minuty.
  3. Přidejte kokosové mléko, vodu, kapustu a cukr a promíchejte a vařte, dokud mrkev a kapusta nezměknou.
  4. Odstavte hrnec z ohně a dochuťte tamari a rýžovým octem. Podle chuti přidejte sůl. Rozdělte rýži a kari do misek a podle chuti ozdobte nasekaným koriandrem.
IngredienceRecept

© 2022 receptik.cz | Nakódoval Leoš Lang