Nejlepší recept na pečenou letní zeleninu

Přílohové salátySalátyZeleninové saláty
pecena-letni-zelenina-8454003

Přidejte fetu a bazalku k pečené zelenině a získejte dokonalou letní přílohu. Trik spočívá v tom, že zeleninu nakrájíte stejně velkou, aby se vařila současně.

Příprava

  • Příprava: 10 minut
  • Vaření: 40 minut
  • Počet porcí: 4 porce

Ingredience

  • 3 lžíce olivového oleje
  • 1 lilek nakrájený na kousky
  • 2 barevné papriky, například oranžová a červená, nakrájené na kousky
  • 1 červená cibule nakrájená na klínky
  • 2 cukety nakrájené na kousky
  • 4 rozetřené stroužky česneku
  • 3 snítky tymiánu
  • 200 g cherry rajčátek
  • hrst lístků bazalky
  • kůra z 1 citronu
  • 50 g rozdrobené fety

Postup

  1. Troubu předehřejte na 200 °C.
  2. V míse smíchejte olej s lilkem, paprikou, červenou cibulí, cuketou, česnekem a tymiánem a přidejte mořskou sůl a černý pepř.
  3. Přendejte je do velkého pekáče a pečte 30 minut.
  4. Přidejte rajčata a vraťte je na 10 minut do trouby.
  5. Česnek vymačkejte a přidejte s tymiánem.
  6. Posypte bazalkou, citronovou kůrou a rozdrobenou fetou.
IngredienceRecept

© 2024 receptik.cz | Nakódoval Leoš Lang