hovezi-tacos

Tento recept na tacos se šťavnatým ochuceným hovězím masem je vyroben z jednoduchého, avšak chuťově bohatého domácího koření, které opravdu chutná jako kupované v obchodě.

Ingredience

  • 10 až 12 křupavých tortill na tacos

Hovězí tacos

  • 1 lžíce oleje
  • 2 stroužky česneku, mleté
  • 1 cibule, nakrájená nadrobno
  • 500 g hovězího masa, mletého
  • 2 lžíce rajčatového protlaku
  • 65 ml vody

Domácí koření na tacos

  • 1 lžička česnekového prášku, cibulového prášku a sušeného oregana
  • 2 lžičky mletého kmínu a papriky
  • 1/4 lžičky kajenského pepře (pálivost upravte podle chuti, můžete vynechat)
  • 1 lžička soli
  • 1/4 lžičky černého pepře

Ozdoby

  • Strouhaný sýr
  • Strouhaný ledový salát
  • 2 rajčata, nakrájená na kousky
  • 1/2 červené nebo bílé cibule, nakrájené na kousky
  • Zakysaná smetana
  • Další: koriandr, jalapeños, chilli omáčka, nakládané chilli papričky

Postup

  1. Na velké pánvi rozehřejte olej na vysokou teplotu. Přidejte česnek a cibuli – smažte 2 minuty dozlatova.
  2. Přidejte hovězí maso a vařte 2 minuty, přičemž ho průběžně rozdělujte, dokud nezmění barvu z červené na světle hnědou.
  3. Přidejte vyrobené koření a vařte 2 minuty, dokud není hovězí maso propečené.
  4. Přidejte rajčatový protlak a vodu. Vařte 1 minutu nebo dokud se voda neodpaří a nezůstane vám šťavnatá, nikoli vodnatá hovězí náplň.
  5. Vložte tortilly do pekáče. Naplňte je směsí a posypte sýrem.
  6. Pečte 5 až 7 minut, dokud se sýr nerozpustí a tortilly nebudou křupavé.
  7. Podávejte tacos horké, přímo z trouby. Na stůl rozložte zálivky a omáčky podle vlastního výběru a nechte každého, ať si sestaví vlastní.
IngredienceRecept

© 2024 receptik.cz | Nakódoval Leoš Lang