Pečený filet kambaly s tymiánem a bramborovo-mrkvové pyré

Bramborové přílohyHlavní jídlaRybySlané recepty

Pečený filet kambaly s tymiánem a bramborovo-mrkvové pyré

Ingredience na pečenou rybu:

  • filet kambaly 200 g
  • tymián
  • lžička olivového oleje
  • sůl a pepř

Postup

Omyté a osušené filety dáme na pekáč vyložený pečícím papírem, potřeme olivovým olejem, z obou stran posypeme čerstvým tymiánem a dochutíme solí a pepřem. Pečeme v troubě předehřáté na 180 stupňů asi 15 minut.

Ingredience na bramborovo-mrkvové pyré:

  • 200 g syrových brambor
  • 150 g mrkve
  • 15 g másla
  • 150 ml polotučného mléka
  • sůl

Postup

Oloupané brambory a mrkev nakrájíme nahrubo a uvaříme doměkka v osolené vodě. Slijeme vodu, rozmačkáme a rozmixujeme dohladka, přidáme máslo, horké mléko přisolíme dle chuti.

A tip na závěr k vyzkoušení recept na dýňové pyré.

IngredienceRecept

© 2024 receptik.cz | Nakódoval Leoš Lang