Recept na pečený vepřový bůček

Hlavní jídlaMasoUzeninyVepřové maso
peceny-veprovy-bucek-3

Takto upečený bůček je šťavnatý a má neuvěřitelně křupavou kůrku, která vás dostane.

Ingredience

  • 1 kg vepřového bůčku s kůží (bez kosti)
  • 1 lžíce olivového oleje
  • 1 lžička soli
  • 1/4 lžičky čerstvě mletého černého pepře
  • 1/4 lžičky kajenského pepře

Postup

  1. Kůži vepřového bůčku zcela osušte papírovými utěrkami. Položte ho kůží nahoru na talíř a nechte přes noc v chladničce.
  2. Do středu trouby umístěte rošt a troubu rozehřejte na 150 °C. Plech s okrajem vyložte alobalem. Pokud máte, na plech nasaďte mřížku.
  3. Do malé misky dejte 1 lžíci olivového oleje, 1 lžičku soli, 1/4 lžičky černého pepře a 1/4 lžičky kajenského pepře a promíchejte.
  4. Zbylou vlhkost na kůži vepřového bůčku odstraňte papírovými utěrkami. Vepřový bůček potřete solnou směsí a soustřeďte se především na kůži.
  5. Položte ho kůží nahoru na pečicí plech nebo mřížku, pokud ji používáte.
  6. Pečte, dokud vepřové maso nezměkne a nezmenší se, přibližně 2 hodiny.
  7. vyšte teplotu v troubě na 230 °C a pečte, dokud se na kůži nevytvoří sytě zlatohnědá vrstva škvarků, 20 až 30 minut.
  8. Přendejte na čisté prkénko kůží nahoru a nechte 10 minut odpočívat. Krájejte zubatým nožem.
IngredienceRecept

© 2024 receptik.cz | Nakódoval Leoš Lang