Pečivo z kamenné pece – jak chutná?

Pečivo

Pečivo je možné péct různými způsoby, ale mezi ty základní se řadí pečení horkým vzduchem a pečení sálavým teplem. Právě při pečení sálavým teplem se využívá tzv. kamenná pec. Měli jste někdy možnost nahlédnout do pekárny? Pokud ne, máte dnes jedinečnou příležitost.

Jednoznačnou výhodou pečiva upečeného v kamenné peci je jeho výraznější chuť a intenzivnější vůně. Kromě ciabatt, různých pečivových „kostek“ a originálně tvarovaných baget se v kamenné peci peče i řada velmi oblíbených chlebů.

Velkovýroba pečiva v kamenných pecích je tak neoddiskutovatelně založena jak na řemeslném fortelu, tak i na kvalitním technologickém zázemí.

Z kamenné pece si můžete pochutnat na:

4295379_svetla_kostka_1502_200_mm-233x300-6962096

Světlé vícezrnné kostce s ovesnými vločkami, slunečnicovými semínky a kukuřičnou moukou. Bohatě posypaná lněnými a sezamovými semínky.

4295376_ciabatta_natural_4531_200_mm-230x300-6628887

Mini světlé ciabattě s vláčnou porézní střídkou a tenkou křupavou kůrkou.

Kategorie:

Pečivo

© 2024 receptik.cz | Nakódoval Leoš Lang