pernicky

Z tohoto všestranného těsta můžete vyrábět perníčky a další tvary. Nechte děti, ať je ozdobí polevou, což je perfektní aktivita na zimní den.

Ingredience

  • 225 g hladké mouky a další na poprášení
  • sůl
  • 2 lžičky sody bikarbony
  • mletý zázvor
  • skořice
  • 75 g nesoleného másla
  • 100 g měkkého hnědého cukru
  • 100 g zlatého sirupu

Recept je na 15-20 perníčků.

Postup

  1. Troubu předehřejte na 170°C a plech vyložte pečícím papírem na pečení.
  2. Do velké mísy prosejte mouku, sůl, bikarbonu, zázvor a skořici.
  3. Máslo, cukr a sirup zahřívejte, dokud se nerozpustí.
  4. Nechte cukrovou směs mírně vychladnout a poté ji vmíchejte do suchých přísad, aby vzniklo těsto.
  5. Těsto dejte na 30 minut vychladit do lednice.
  6. Na povrchu lehce poprášeném moukou rozválejte těsto na tloušťku 0,75 cm.
  7. Vykrajovátkem vykrajujte tvary perníčků, pak znovu vyválejte případné odřezky a opakujte.
  8. Perníkové tvary položte na vyložené plechy a nechte jim prostor, aby se mohly rozprostřít.
  9. Pečte 10-15 minut, poté vyjměte z trouby a nechte vychladnout.
IngredienceRecept

© 2024 receptik.cz | Nakódoval Leoš Lang