Petr Koukolíček: Schůzka v restauraci bez zbytečného faux-pas

Magazín

Náhodné přichomýtnutí k asi hodinovému povídání Petra Koukolíčka, toho času šéfkuchaře v Chuťpointu, o tom, jak dobře zvládnout obchodní schůzku v restauraci, bylo zábavným zpestřením dne.

A protože padalo hodně dotazů, dostalo se i k diskuzi o franšízách jako je Colloseum a Potrefená husa a jejich nekonzistentní úrovni v jednotlivých podnicích.

Jak tedy zvládnout obchodní schůzku v restauraci?

  • Vybíráme klidnější restauraci, ne tu, kam chodíme běžně na obědy. Pokud to zrovna není nátlaková akce, půda by měla být neutrální a to „ta naše“ restaurace plná kolegů, kde personál předem ví, co si dáte, určitě není.
  • Je dobré, domluvit se předem, jak (čím) na schůzku přijedeme, zejména kvůli pití. Ideální samozřejmě je, když všichni dorazí bez auta a mohou si dát skleničku na uvolnění atmosféry.
  • V restauraci partnerovi necháme vybrat místo.
  • Není úplně nejlepší nápad dávat si jídlo, s kterým je předem jasné, že to bude skřípat, srkat (ústřice), skákat (šneci), cákat (špagety). To samozřejmě neplatí v případě, kdy si oba dají totéž, protože to zbožňují (případně byla schůzka domluvená přímo „jdeme na ústřice“).
  • Kouřit jít až po jídle, pokud je to opravdu nutné. Pokud kouří oba, je to ideální příležitost jak přerušit obchodní jednání a trochu zvolnit.
  • Není dobré chytračit, když něčemu nerozumíte (třeba vínu). Stejně tak obchodního partnera raději neopravujte, když se lehce gastroznemožní.

Kategorie:

Magazín

© 2024 receptik.cz | Nakódoval Leoš Lang