Recept na Quiche bez kůrky – šunka a sýr

Slané koláčeSlané recepty
Quiche bez kůrky - šunka a sýr

Quiche bez kůrky je vše, co znáte a milujete na klasických quichech – bez sacharidů.

Příprava

  • Příprava: 5 minut
  • Vaření: 35 minut
  • Celkem: 40 minut
  • Počet porcí: 6 až 8

Ingredience

  • 5 velkých vajec
  • 250 ml smetany, husté/zahuštěné (v případě nahrazení mlékem snížit na polovinu)
  • 1/4 lžičky soli
  • 1/2 lžičky černého pepře
  • 100 g šunky, nakrájené na kostičky
  • 100 g strouhaného sýra (cokoli, co se taví, kromě mozzarelly)
  • 1 zelená cibule, nakrájená na plátky

Postup

  1. Předehřejte troubu na 180 °C.
  2. Vymažte máslem koláčovou mísu o průměru 22,5 cm.
  3. Ušlehejte vejce, smetanu, sůl a pepř.
  4. Do koláčové formy rozprostřete většinu šunky, sýra a zelené cibulky.
  5. Zalijte vaječnou směsí. Navrch dejte zbývající šunku, sýr a zelenou cibulku.
  6. Pečte 35 minut, dokud není koláč na povrchu zlatavý a střed se sotva vlní.
  7. Nepřepečte, koláč by ztratil krémovou chuť.
  8. Vyjměte z trouby, nechte 5 minut odpočinout a sledujte, jak se vyfoukne!
  9. Nakrájejte a podávejte s jednoduchým salátem nebo naplňte do měkkých závitků či zabalte do burritos (a pak osmažte na pánvi do křupava).
IngredienceRecept

© 2024 receptik.cz | Nakódoval Leoš Lang