Recept na quiche se slaninou a sýrem

Slané koláčeSlané recepty
Quiche se slaninou a sýrem

Jedná se o snadný a chutný quiche, jehož příprava nezabere mnoho času a který se připravuje ze zmrazeného koláčového korpusu, kousků slaniny, smetany a dvou druhů sýra.

Příprava

  • Příprava: 10 minut
  • Vaření: 50 minut
  • Celkem: 1 hodina
  • Počet porcí: 6

Ingredience

  • 1 hluboký mražený koláčový korpus (23 cm)
  • 1 plechovka kousků slaniny
  • ½ šálku nakrájené cibule
  • 140 g strouhaného švýcarského sýra
  • 85 g strouhaného parmezánu
  • 4 lehce rozšlehaná vejce
  • 1 šálek smetany půl na půl

Postup

  1. Předehřejte troubu na 200 °C.
  2. Na plech položte nerozmrazenou koláčovou placku.
  3. Ve středně velké míse smíchejte slaninu, nakrájenou cibuli a oba sýry. Tuto směs nalijte do korpusu.
  4. V misce smíchejte vejce a smetanu, dokud se nespojí.
  5. Vaječnou směs nalijte na sýrovou směs.
  6. Pečte v předehřáté troubě 15 minut.
  7. Snižte teplotu na 175 °C a pečte dalších 35 minut, dokud povrch quiche nezačne zlátnout.
IngredienceRecept

© 2024 receptik.cz | Nakódoval Leoš Lang