Rajčatová polévka s TOFU bazalka

Krémové polévkyPolévkyZeleninové polévky

Rajčatová polévka je nejen italská klasika. Tato voňavá polévka je hotová za 30 minut a díky rajčatům i velmi hodnotná pro zdraví.

Ingredience

  • 1 tofu bazalka
  • 1 konzerva loupaných rajčat
  • 1 konzerva rajského protlaku
  • 1 cibule
  • 2 stroužky česneku
  • 2 větvičky tymiánu
  • lístky čerstvé bazalky
  • koření chilli
  • mletý pepř
  • sůl
  • 2 lžíce olivového oleje

Postup

  1. Na oleji opečeme nadrobno nakrájenou cibuli a česnek.
  2. Přidáme loupaná rajčata a protlak.
  3. Zalijeme trochou vody a přidáme tymián. Podle chuti osolíme, opepříme, dochutíme mletým chilli.
  4. Přivedeme do varu a vaříme 15 minut.
  5. Potom z polévky odstraníme tymián a dohladka ji rozmixujeme.
  6. Před podáváním ozdobíme bazalkou a nakrájeným tofu.

© 2024 receptik.cz | Nakódoval Leoš Lang