Recept – gurmánská mučkalica

Hlavní jídlaMasoVepřové maso

Ingredience:

  • 70 – 80 dkg vepřového masa z kýty
  • 4 lžíce oleje
  • 1 velká cibule
  • pepř
  • sůl
  • 2 lžičky sladké mleté papriky
  • 150 g balkánského sýra

Postup:

Maso nakrájíme na malé kostičky, osolíme a na rozehřátém oleji zprudka opečeme do zlatova.

Pak zmírníme oheň a dopékáme do měkka. Maso vyjmeme a na tuku po pečení necháme zpěnit nadrobno nakrájenou cibuli, přidáme pepř, papriku a chvíli zasmahneme.

Šťávu s cibulí přelijeme do zapékací nádoby, přidáme upečené maso a zasypeme strouhaným balkánským sýrem.

V rozehřáté troubě zapečeme, až se sýr roztaví.

Podáváme s chlebem, hranolky či šopským salátem.

IngredienceRecept

© 2024 receptik.cz | Nakódoval Leoš Lang