Recept na čokoládové sušenky

Sladké pečivoSušenky

Tyto čokoládové sušenky uvnitř kombinují bohatý a vláčný základ z čokoládových sušenek a super měkký střed připomínající brownie, žvýkací okraje a sladké kousky bílé čokolády. Těsto potřebuje dlouho odpočívat, klidně si jej připravte den předem a nechte v lednici.

Ingredience

  • 115 g másla, změklého na pokojovou teplotu
  • 100 g krystalového cukru
  • 100 g hnědého cukru
  • 1 velké vejce, pokojové teploty
  • 1 lžička čistého vanilkového extraktu
  • 125 g hladké mouky
  • 55 g přírodního neslazeného kakaového prášku
  • 1 lžička jedlé sody
  • 1/8 lžičky soli
  • 15 ml mléka
  • 225 g bílých čokoládových lupínků a několik dalších na ozdobu

Postup

  1. Ve velké míse ručním nebo stojanovým mixérem s pádlovým nástavcem šlehejte máslo, krystalový cukr a hnědý cukr společně na středně vysoké rychlosti, dokud nebudou nadýchané a světlé barvy, asi 2-3 minuty. Přidejte vejce a vanilkový extrakt a poté šlehejte na vysoké rychlosti, dokud se nespojí.
  2. V samostatné míse prošlehejte mouku, kakaový prášek, jedlou sodu a sůl. Při nízkých otáčkách mixéru pomalu přilévejte k mokrým přísadám. Šlehejte na nízkém stupni, dokud se nespojí.
  3. Sušenkové těsto bude poměrně husté. Přepněte na vysokou rychlost a zašlehejte mléko a poté kousky bílé čokolády. Těsto bude lepkavé.
  4. Těsto pevně přikryjte a dejte chladit do lednice na nejméně 3 hodiny a až 3 dny. Chlazení je pro toto lepivé těsto nutné.
  5. Vyjměte těsto z chladničky a nechte ho 10 minut odpočívat při pokojové teplotě. Pokud se těsto na sušenky chladilo déle než 3 hodiny, nechte ho při pokojové teplotě asi 20 minut. Díky tomu se vychlazené těsto na sušenky lépe nabírá a válí.
  6. Předehřejte troubu na 177 °C. Velké plechy vyložte pergamenovým papírem nebo silikonovou podložkou na pečení.
  7. Naberte a rozválejte těsto, asi 1,5 lžíce na kuličku. Aby byly sušenky silnější, udělejte kuličky vyšší než širší (téměř jako válec nebo sloup).
  8. Vyskládejte je asi 5-7 cm od sebe na plech. Sušenky pečte 11-12 minut nebo dokud se okraje nezdají být pevné a středy stále měkké.
  9. Tip: Pokud se do 9. minuty opravdu neroztečou, vyjměte je z trouby a 2-3x lehce bouchněte plechem o stůl. To pomůže roztečení. Vraťte je do trouby a pokračujte v pečení.
  10. Sušenky nechte 5 minut chladnout na plechu. Během této doby můžete do vrchní části teplých sušenek vtisknout ještě několik kousků bílé čokolády. Přeneste je na chladicí mřížku, aby zcela vychladly. Sušenky se při chladnutí mírně vyfouknou.
IngredienceRecept

© 2024 receptik.cz | Nakódoval Leoš Lang