Ingredience:

  • 4 vejce
  • 120 g másla
  • 240 g krystalového cukru
  • ¼ l mléka
  • 250 g polohrubé mouky
  • 100 g strouhaných vlašských ořechů
  • 1 prášek do pečiva
  • strouhaná citronová kůra
  • vanilkový cukr
  • tuk
  • mouka na formu

Postup:

Máslo utřeme s cukrem a zašleháme do něj žloutky až vznikne hustá pěna.

Z bílků ušleháme hustý sníh a zašleháme do něj vanilkový cukr.

Vezmeme žloutkovou směs a za stálého míchání do ní přidáváme mouku smíchanou s práškem do pečiva, mleté ořechy, čerstvě nastrouhanou citronovou kůru a nakonec vmícháme i hustý bílkový sníh.

Těsto nalijeme do vymaštěné formy na bábovku vysypané moukou a za nízké teploty pečeme asi 30 minut.

Zda je bábovka hotová, zjišťujeme špejlí, kterou do bábovky zabodneme a vytáhneme. Zůstane-li na špejli těsto, znamená to, že ještě není hotová.

Ořechovou bábovku po vyklopení z formy pocukrujeme a nakrajujeme až je vychladlá.

IngredienceRecept

© 2024 receptik.cz | Nakódoval Leoš Lang