
Ingredience:
- 4 vejce
- 120 g másla
- 240 g krystalového cukru
- ¼ l mléka
- 250 g polohrubé mouky
- 100 g strouhaných vlašských ořechů
- 1 prášek do pečiva
- strouhaná citronová kůra
- vanilkový cukr
- tuk
- mouka na formu
Postup:
Máslo utřeme s cukrem a zašleháme do něj žloutky až vznikne hustá pěna.
Z bílků ušleháme hustý sníh a zašleháme do něj vanilkový cukr.
Vezmeme žloutkovou směs a za stálého míchání do ní přidáváme mouku smíchanou s práškem do pečiva, mleté ořechy, čerstvě nastrouhanou citronovou kůru a nakonec vmícháme i hustý bílkový sníh.
Těsto nalijeme do vymaštěné formy na bábovku vysypané moukou a za nízké teploty pečeme asi 30 minut.
Zda je bábovka hotová, zjišťujeme špejlí, kterou do bábovky zabodneme a vytáhneme. Zůstane-li na špejli těsto, znamená to, že ještě není hotová.
Ořechovou bábovku po vyklopení z formy pocukrujeme a nakrajujeme až je vychladlá.