Bylinkové knedlíčky z tofu s kuskusem

Přílohy

Bylinkové knedlíčky patří mezi recepty z tofu, které lze využít jako oblíbenou křupavou ingredienci do každého listového salátu. Tofu v receptu zabezpečí přísun bílkovin.

Knedlíčky z tofu se v podstatě dají jíst i samostatně. Kuskus a petržel dodají jemný orientální podtón.

Ingredience

  • 2 marinované tofu
  • 75 g kuskusu
  • 2 PL škrobové moučky
  • 2 ČL petrželové natě
  • 1 malá cibule
  • 1 ČL hořčice
  • 1 ČL sójové omáčky
  • mletý pepř
  • sůl
  • olej slunečnicový
  • dresink

Postup

  • Kuskus zalijeme podle návodu vroucí vodou a necháme 5 minut odstát.
  • V mixéru do hladka rozmixujeme tofu, kuskus, škrobovou moučku, nasekanou cibuli a nať.
  • Směs dochutíme hořčicí, sójovou omáčkou, pepřem a solí.
  • Navlhčenýma rukama tvarujeme knedlíčky, které vysmažíme dozlatova v rozpáleném oleji.
  • Knedlíčky podáváme se zeleninovým salátem a dresinkem.

Kategorie:

Přílohy

© 2024 receptik.cz | Nakódoval Leoš Lang