Dokonalá rýže na sushi

Hlavní jídlaPřílohyRýže

Zde je recept na dokonalou rýži na sushi. Můžete ji jíst samotnou nebo ji zabalit do svého oblíbeného sushi s ingrediencemi podle vlastního výběru. Oblíbené jsou například proužky mrkve, okurky a plátky avokáda. Množství octa v tomto receptu můžete upravit podle své chuti.

Příprava

  • příprava: 5 minut
  • doba vaření 20 minut
  • celkem: 25 minut
  • Počet porcí: 15

Ingredience

  • 2 šálky nevařené bílé lepkavé rýže (rýže na sushi)
  • 3 šálky vody
  • ½ šálku rýžového octa
  • 1 lžíce rostlinného oleje
  • ¼ šálku cukru
  • 1 lžička soli

Postup přípravy

Rýži propláchněte v cedníku, dokud nepoteče průzračná voda. Rýži smíchejte s vodou ve středně velkém hrnci, přiveďte k varu, poté snižte teplotu na minimum, přikryjte a vařte 20 minut. Rýže by měla být měkká a voda by se měla vstřebat. Nechte ji vychladnout.

V malém hrnci smíchejte rýžový ocet, olej, cukr a sůl. Vařte na mírném ohni, dokud se cukr nerozpustí. Nechte vychladnout a poté vmíchejte do uvařené rýže. Když ji přilijete k rýži, bude se zdát velmi vodnatá. Míchejte dál a rýže se po vychladnutí vysuší.

IngredienceRecept

© 2022 receptik.cz | Nakódoval Leoš Lang