Recept na skořicový kávový koláč

DezertyKoláče a buchtySladká jídla
Skořicový kávový koláč

Připravte tento výborný koláč večer před svátkem, abyste ráno ušetřili čas.

Příprava

  • Příprava: 20 minut
  • Pečení: 1 hodina
  • Celkem: 1 hodina 20 minut
  • Počet porcí: 20

Ingredience

  • 1 šálek změklého másla
  • 2 a 3/4 šálku cukru, rozděleno
  • 4 velká vejce, pokojová teplota
  • 2 lžičky vanilkového extraktu
  • 3 šálky hladké mouky
  • 1 lžička jedlé sody
  • 1 lžička soli
  • 2 šálky zakysané smetany
  • 2 lžíce mleté skořice
  • 1/2 šálku nasekaných vlašských ořechů

Postup

  1. Ve velké míse vyšlehejte máslo a 2 hrnky cukru do světlé a nadýchané pěny (5-7 minut).
  2. Přidejte po jednom vejci a po každém přidání dobře vyšlehejte.
  3. Vmíchejte vanilku.
  4. Smíchejte mouku, jedlou sodu a sůl; přidávejte střídavě se zakysanou smetanou a po každém přidání šlehejte jen tolik, aby bylo těsto hladké.
  5. Lžící vložte třetinu těsta do vymazané 64 cm formy.
  6. Smíchejte skořici, ořechy a zbývající 3/4 hrnku cukru.
  7. Třetinu směsi posypte těsto ve formě.
  8. Vrstvy zopakujte ještě dvakrát.
  9. Pečte při 175 °C, dokud špejle zapíchnutá do středu nevyjde čistá, 60-65 minut.
  10. Před vyjmutím z pánve na drátěnou mřížku nechte 15 minut vychladnout.
IngredienceRecept

© 2024 receptik.cz | Nakódoval Leoš Lang