sladka-pecena-dyne

V tomto receptu se používá žaludová dýně, avšak můžete použít i máslovou nebo klasickou dýni.

Ingredience

  • 2 žaludové dýně, rozkrojené napůl, bez semínek
  • 55 g másla
  • 60 g cukru
  • 1 lžička mletého muškátového oříšku
  • Sůl
  • 2 lžíce surového třtinového cukru

Postup

  1. Předehřejte troubu na 230 °C.
  2. Žaludovou dýni položte na plech. Do každé poloviny dejte 15 g másla a hnědého cukru. Do každé přidejte 1/4 lžičky muškátového oříšku a osolte.
  3. Pečte, dokud nezezlátnou a nezměknou, asi 1 hodinu až 1 hodinu a 15 minut, přičemž dužinu dýní několikrát podlijte.
  4. Dvacet minut před dopečením dýně posypte okraje třtinovým cukrem. Dýně podávejte teplé.
IngredienceRecept

© 2024 receptik.cz | Nakódoval Leoš Lang