snidanovy-syrovy-quiche

V tomto receptu můžete libovolně kombinovat různé druhy sýra, i zeleninu podle sezóny. Zkuste například čerstvá rajčata a mozzarellu, nebo třeba sýr s modrou plísní.

Ingredience

  • 1 a 1/4 hrnku hladké mouky
  • 1/4 lžičky soli
  • 1/2 hrnku studeného másla
  • 3 až 5 lžic ledové vody

Na náplň

  • 12 proužků slaniny, smažených a rozdrobených
  • 1/2 hrnku strouhaného sýra Monterey Jack
  • 1/2 hrnku strouhaného čedaru
  • 1/3 hrnku jemně nasekané cibule
  • 4 velká vejce
  • 2 hrnky smetany ke šlehání
  • 3/4 lžičky soli
  • 1/4 lžičky cukru
  • 1/8 lžičky kajenského pepře

Postup

  1. Smíchejte mouku a sůl a vmíchejte máslo, dokud nevznikne drobenka. Postupně přidejte 3-5 lžic ledové vody a promíchejte vidličkou, dokud těsto po stlačení nedrží pohromadě.
  2. Zabalte a dejte na 1 hodinu do chladničky.
  3. Předehřejte troubu na 220 °C. Na lehce pomoučeném povrchu rozválejte těsto na kruh a přeneste ho do koláčové formy.
  4. Zkraťte těsto tak, aby přesahovalo okraj talíře o pár centimetrů a okraj koláče ozdobně olemujte.
  5. Korpus vyložte dvojitým alobalem a pečte 5 minut, pak odstraňte fólii. Pečte ještě 5 minut, vyjměte z trouby a nechte vychladnout na mřížce.
  6. Snižte teplotu na 190 °C. Korpus posypte slaninou, sýry a cibulí. Zbývající přísady šlehejte, dokud se nespojí a přelijte je na korpus.
  7. Pečte, dokud nůž zapíchnutý do středu nevyjde čistý, 30-35 minut. Před krájením nechte 10 minut stát.
IngredienceRecept

© 2024 receptik.cz | Nakódoval Leoš Lang