churros-recept

Zamilovali jste si na dovolené ve Španělsku lahodné sladké churros? Naučíme vás, jak si je připravit snadno u vás doma z dostupných ingrediencí.

Příprava

  • Příprava: 5 minut
  • Vaření: 15 minut
  • Celkem: 20 minut

Ingredience na skořicový obal

  • 1/4 šálku jemného cukru
  • 2 lžičky skořice

Ingredience na churros

  • 1 hrnek hladké mouky
  • 1 lžička prášku do pečiva
  • Sůl
  • 1 lžíce rostlinného, řepkového nebo olivového oleje
  • 1 šálek vroucí vody
  • 2 šálky rostlinného nebo řepkového oleje

Ingredience na čokoládovou omáčku

  • 1/2 šálku čokoládových lupínků
  • 1/2 šálku smetany

Postup

  1. V mělké misce smíchejte cukr a skořici a dejte stranou.
  2. V míse smíchejte mouku, prášek do pečiva a sůl. Přidejte olej a vodu a míchejte, dokud se těsto nespojí – mělo by to být husté, lepkavé těsto, jako mokré lepkavé těsto, ne řídké a vodnaté.
  3. Těsto přendáme do zdobicího sáčku s hvězdicovou tryskou o průměru 8 mm. Zatímco se olej zahřívá, dejte ho stranou.
  4. V malém hrnci, woku nebo malé, ale hluboké pánvi rozehřejte 5 cm oleje na střední teplotu.
  5. Nůžkami odstřihněte 15 cm dlouhý kousek těsta (odstřihněte těsně u povrchu oleje, aby se zabránilo rozstřiku). Z každé dávky udělejte 3 až 4, celkem jich bude 10 až 12.
  6. Smažte 2-3 minuty nebo dokud nejsou zlatavé a křupavé, občas je převalujte.
  7. Vyjměte na talíř vyložený papírovou utěrkou a nechte okapat. Poté je obalte v cukru. Podávejte horké s čokoládovou omáčkou.
IngredienceRecept

© 2024 receptik.cz | Nakódoval Leoš Lang